Вы здесь

Патрони для гладкоствольної зброї купити: поради експертів в техніці безпеки

патрони для гладкоствольної зброї купитиБагатьом давно відомо, що з будь-якою зброєю треба завжди вести себе так, ніби вона заряджена і знята із запобіжника без численних запевнень, що вона не заряджена. Останнім часом багато любителів активного відпочинку хочуть патрони для гладкоствольної зброї купити, що є абсолютно зрозумілим бажанням. В даній статті ми зібрали для вас ряд базових правил поводження зі зброєю, слідування яким допоможе вам уникнути небажаних випадків. 

Взявши гладкоствольну зброю її варто уважно перевірити

У випадку переломної зброї, її рекомендується відкрити та детально дослідити відсутність патрону в патроннику. Багатозарядний аналог рекомендується перевірити якомога ретельніше. Неодмінно потрібно оглянути патронник. Не треба байдуже ставитись до несправності викидача, в результаті якої патрон міг залишитися в патроннику. Для того щоб максимально знизити шанси травмування людей зброєю, слід ретельно слідкувати за її чистотою.

Традиційні правила поводження зі зброєю

  1. Якщо ви не збираєтеся використовувати зброю певний час – виконайте її розрядку, встановіть на запобіжник та помістіть у сейф.
  2. Не тисніть на спусковий гачок, якщо зброя стоїть на запобіжнику – це може призвести до пошкодження механізму зброї. 
  3. Ніколи не виконуйте постріли опираючись на слух або за боковим зором. 
  4. Зламану зброю слід віднести до спеціаліста на ремонт. Поки поломка не буде виправлена, стріляти з неї не можна.
  5. Якщо ви займаєтеся стендовою стрільбою, ходите в тир або полюєте на диких звірів, Подумайте про те, щоб захистити органи слуху та зору. 
  6. Завжди стріляйте в тверезому стані! Ніколи не сідайте за кермо та не беріть зброю до рук, якщо знаходитеся під дією алкоголю.
  7. На кожному спортивному заході, пов’язаному зі стрільбою, техніка безпеки завжди знаходиться на максимальному рівні. Не варто сумніватися, чи треба нагадати опоненту, що він не розрядив свою рушницю, коли ви зібралися навколо багаття після тривалого полювання.

Що стосується полювання колективного формату, слід зазначити, що в його ході варто якомога ретельніше дотримуватися правил безпеки, адже навколо перебуватимуть люди. Аж до того моменту, як стрілець займає своє місце на номері, зброя повинна перебувати в максимально безпечному положенні, тобто двохстволка має бути зламана, а затвор гвинтівки у відкритому стані.

В сьогоднішніх реаліях уміння правильно поводитися з вогнепальною зброєю стане максимально цінним надбанням.

Інформація представлена с сайту: https://patron.kyiv.ua/patroni-gladkostvolni/