Вы здесь

Купити карабін: поради експертів в техніці безпеки

Зброя вогнепального характеру – об’єкт максимально високої небезпеки, що обов’язково вимагає максимально уважного поводження з ним. Останнім часом багато любителів активного відпочинку бажають купити карабін, що є абсолютно зрозумілим бажанням. Для гарантовано безпечного поводження зі зброєю варто обов’язково сприймати базові правила поводження нею, про що ми і опишемо нижче в цій невеликій статті. 

Зброю обов’язково варто завжди сприймати як заряджену

Будь-яка зброя є небезпечною, особливо, якщо це напряму стосується чужої. Коли ми маємо справу з багатозарядною зброєю, буде дуже мало просто дослідити магазин. Далеко не завжди патронник лишається пустим, причиною чому може стати неефективна робота чи поломка викидного механізму та аналогічні фактори. Недостатньо уважне відслідковування чистоти зброї може виявитися причиною її поломки, а можливо і отримання кимось травм.

Кілька базових порад з безпечного поводження зі зброєю

  1. Стрільба з будь-якої зброї вимагає якомога вищої концентрації уваги..
  2. Якщо вам дуже потрібно транспортувати  зброю, наприклад, в тир або на стрільбище, помістіть її у спеціальний чохол, тримаючи патрони окремо.
  3. Не натискайте на гачок спуску, якщо зброя стоїть на запобіжнику – це може призвести до пошкодження механізму зброї. 
  4. Ніколи не виконуйте постріли «на звук» або за боковим зором. 
  5. Якщо в момент пострілу відбулася осічка, зам’яло патрон в момент перезарядки, або виникли інші проблеми з ударно-спусковим механізмом, ні в якому разі не старайтеся вирішити проблеми своїми силами нашвидкуруч.
  6. У разі надміру сильного засмічення ствола траєкторія куль може відхилятися, а сама зброя може вийти з ладу.
  7. Абсолютно завжди на всіх змаганнях із спортивної стрільби заряджання зброї виконують вже безпосередньо перед виходом на позицію. Це все виведено досвідом, і завжди є місце обережності.

Стосовно колективного полювання, слід відмітити, що в його ході варто якомога ретельніше дотримуватися рекомендацій безпеки, оскільки навколо перебуватимуть люди. Доки стрілець не вийде на позицію, його зброя має бути в розрядженому стані і за цим варто ретельно слідкувати.

В заключення хочеться ще раз нагадати: носіння зброї накладає на його власника чималу відповідальність, тому незмінно завжди приділяйте належну увагу безпеці вашої зброї, і нехай завжди буде з вами фортуна.

Джерело: https://patron.kyiv.ua/product/karabin-colt-m5-carbine-14-5-kal-223-rem/